Tak Seindah Mimpi

Assalamualaikum bloggers


Saya guna aku.

Sudah 3 malam berturut turut mimpi yang tak berkesudahan. Saleem pun ketawa mengekek ngekek dekat aku. Serius. Aku mimpi Lee Min Ho. Ah gila ah kau, gila ah kau. Ya, memang gila. Gilakan Lee Min Ho.

Macam orang gampangan aje. Ah persetan iblis kan. Lee Min Ho, Lee Min Ho. Apa kau mandrem aku wehh? Jangan ah camni. Tak lena gua. Aaron Aziz pun tak buat aku cenggini.

Hari ni pulang ke Tanah Suci. Ehh silap tanah tumpah nya darah Daddy daddy cool. What about daddy cool. Daddy daddy cool. Okay, sudah sudah. Petang ni balik kampung. Di mana di mana. Di mana letaknya kampung mu itu Zylee? Sudah menggila Jac, Shila dengan Ning jap lagi.

Hai awak, saya Zylee. Petang ni saya balik Parit Buntar, Perak. Lepas tu kata mama nak jejalan Penang. Hope betul sebab sebab ahhhh rinduuuuuu Penanggggggggggggggg. Okay, goyang Inul jap.

Aku tadi belek belek old pictures dekat folder dalam laptop semua. Then terjumpa banyak sangat gambar season. Ohh, terus rasa nak pinjam sayap fairytale or spender dengan kain terbang Superman sebab nak terbang lelaju jadi orang pertama yang sampai dekat kampung.

Bukannya apa. Bila belek all those picture, terus rasa macam nak panggil abe abe photographer top ambil kan gambar kita buat photoshoot dekat situ. Rasa macam nak posing tengah sawah sambil jerit "I love you, Lee Min Ho". Takpun terjun parit belakang rumah Pak Su suruh abe photographer buat gambar tu jadi macam scene dalam air. *ktetiba.

Halah halah kau cakap kampung aku kampung ayam ayam je, kau tak tengok lagi. Silap hari bulan Nisa Kay pun datang situ semata mata nak buat photoshoot. Tak pun Irine Nadia nak buat photoshoot pre-wedding ke 2 dekat situ. Jangan ingat nama kampung aku Tebok Haji Musa, Titi Serong, dia serong seserong mungkin. Kang mata kau yang seserong serong menyerong. Haha. *sensitif dengan tetiba.

Julingkan mata anda lihat gambar kita di kampung halaman. Klik untuk pembesaran sebesar besar gajah duduk. Mwahahaha.


Yang paling besar tu cousin kita, Ida. Dia istimewa sikit. So jangan hina dia.


Selain theme coklat, tu semua cousin kita tau. Nak kenal? Alololo yang pink baru kahwin. Yang dalam entri INI. Hihi.


Tak tahu kenapa nak show jugak picture ni. Almost the feveret lah. Macam dalam album gambar. Weheee.


Nampak background sawahnya? Cantik gila kan? Ahhh abah cepat lah balik kampung!


Rasa macam nak meroyan bila tengok. Abang Aizul Marcello tolong ambil gambar saya macam ni. Pewlishhhhh. Hukhuk.


Sawah yang semakin hari semakin cantik. Sayang negeri Perak! *ktetiba.


Hai, saya tahu awak jealous. Boiiiii.

Amacam? Hew heww, mama abah cepat balik ofis lepas tu terus balik kampung. Kita rindu nak ambil gambar cenggini.

Oh forget, ni dekat Perak bukan kampung aku kat Kedah. Kedah dah lama tak balik. Jangan tanya aku kenapa. Okay, aku nak kemas baju dah. Bye!

P/S : Kenapa aku suka update entri tak serupa tajuk? Wuuuu -_____-


2 comments:

Nur Aischa said...

zyleee bestnya! ni buat rasa kita tk sbr2 nak balik kampung nih. hahah

Zylee Rahman said...

@Nur Aischa
Wuwwuuuuuu. Best kan? Hihi

Post a Comment

Hai my dear.
Drop your comment here okay?
Thank you!