Saya Cemburu

Assalamualaikum bloggers


Seperti biasa, Hai sebagai salam pembuka bicara. Entah kenapa, hati saya dikuasai oleh cemburu. Ya, saya cemburu. Cemburu yang sangat keterlaluan. Saya tak kiralah awak nak cakap saya dengki ke apa? Godai.

Okay klik lah SINI kalau nak tahu. Kalau awak benar benar mahu ambil tahu.

Maaf tetiba terkasar. Ya, awak buat saya cemburu. Sungguh, saya benar benar cemburu. Rasa seperti malam ni nak pergi serang Kementerian Pelajaran eh tak nak tubuhkan Ganyang Lembaga. Ya, saya nak ganyang Lembaga Peperiksaan SPM. *tetiba rasa bangga kalau betul dapat tubuhkan Ganyang Lembaga. Nanti mesti muka aku keluar dalam buku teks Sejarah edisi tahun 2020. Hew heww.

Entah kenapa saya cemburu dengan kekawan yang dah habis paper. Majoriti kawan kawan saya dah habis paper hari ni. Ya, saya rasa macam nak nangis lelaju dengan kadar 17 MBPS. Saya tahu melampau tapi saya peduli apa. Kajang banjir, Cheras Jaya pun tetiba nak rasa penangan banjir. Ktipu.

Eh betul ke Kajang banjir? Serious baru tahu Ahad hari tu masa nak pergi Jom Heboh. Halah aku memang tak tengok paper langsung sebab sibuk uruskan majlis wedding kakak sepupu tu. Okay, memang aku jakun nak tengok pekan Kajang. Dah kenapa tetiba lari tajuk?

Semalam tengok dekat status Shuzu, kawan lama update dah habis paper Account. Halah Shuzu, mu dah berjaya meroyakkan hatiku. Sampai hatimu! Hek elehhhhhhh. Kata brutal, tah tetiba tacing pehal? Cerr rileks gegirl. Ha like that. Let's dance together, get on the dance floor. Tah pehal kau wehh sikit sikit nyanyi? Tahun depan dah layak nak masuk pertandingan menyanyi. Apa hang tunggu? Pi lah. Haha.

Ha okay sambung tak cukup Shuzu, intai lagi orang lain. Ni ha makcik sorang pulak, Scha. Eh jang, ekau pun sama. Hancur luluh hatiku bila lihat post mu itu. Mu buke tak tahu, mike dok tunggu bila lagi giliran saya? Ha dah kenapa keluar dialog Hamdan Ramli cerita Man Laksa ni? Tah tetiba sedih apehal lambat sangat paper. Untunglah kan kan? Boleh buat macam macam dah habis awal.

Takpe, gua buat rileks, buat cool. Muka harus macho, harus tunjuk semangat kental. No lap hingus hingus. Haha. Siap ah, siap ah. Tengok lah korang. habis paper aku menyondol blog aku update status, update blog overz overzz. Ciap uolzzz cemuewww! Hew hewwww.

Habis paper, memang kaw kaw saya guna masa. Saya akan start ambil lesen complete habis then siap siap ah kita cari kerja. Nak kerja kedai kek. Best. Sambil tu boleh merasa kek sedap sedap. Lepas tu balik rumah boleh try cuba resipi. Lepas tu bagitahu kawan kawan "Weh aku ada buat kek. Meh lah datang rumah. Resipi terbaru aku". Heww hewww lepas tu perasan kata aku yang create resipi tu.

Tengok lah, tengok lahhh korang. Hari pembalasan akan tiba. Ktetiba pehal kau Zylee? *ketawa besar dengan sbeesar besar zarah manusia.

Kau pehal Zylee nak letak gambar sebesar besar gajah? Hew kita pergi Jom Heboh. Siapa nampak kita cepat komen bawah. Huhu


4 comments:

chEntA said...

bersabarlah tggu SPM hbes ye..hari yg dinanti akan tiba jugak..=)
amboi,g jom heboh..tahun ni tak sempat nak jejak kaki lah..takde rezeki nak jmpe..

Zylee Rahman said...

@chEntA
Hihi tu lahh. Takpe, ada banyak masa nak study. Hihi alah yeke? Kalau tak kot kot ada nampak dari jauh. Huhu :)

Nur Aischa said...

hahaha azi ni jgn lah marah, marah kat kpm tu siapa suruh buat spoprt scince lambat2 kan, chill tau. ala kita habis cpt pun bkn dpt buat, duduk rumah jugak hari ni, huhu dah yg pntg skrg ni azi fokus utk paper last tu ya? ha nanti dah dpt buat kek cpt2 bagi kita rasa au? ;D

Zylee Rahman said...

@Nur Aischa
Actually actually aku lagi seronok sebenarnya. Haha banyak masa untuk study. Weeeeee :)

Post a Comment

Hai my dear.
Drop your comment here okay?
Thank you!