Memperkenalkan Waris Keturunan Datuk Ray dan Datin Kay

Assalamualaikum bloggers


Hilang lagi. Hilang hilang! Kejam, ohhh kejam kejam! Jahatnya kamu, jahatnya kamu!

Semua tercari cari mana menghilangnya? Mana? Mana? Bawah selimut, no no noooo. Bawah katil? Nak main auuu cakk ke? Ke di perantauan? Aicehhh gelabah ah mu ni. Namo dah marah marah nangis nangis hentak kaki cari saya. Hai, saya dah kembali!

Serious saya busy. Lagi lagi raya cina hari tu. Chinese kat tempat saya ambil leave 7 days and saya kena back up kerja dia sampai dia balik sini. Balik surely penat and terus tidur. Dia dah balik saya fever teruk maybe sebab terlalu letih non stop back up kerja dia. Dapat MC 2 days but hanya dapat rehat tanpa dapat menghapdet blog picisan ini. Sob sobbb.
And not just that, disebabkan ghairah nak cepat siapkan lesen, boleh kata setiap kali ambil lesen mesti nak rushing. Balik lesen terus on the spot pergi kerja. And now, I'm losing 4 KG! Ohh my God, I'm tired! Nak berhenti kerja tak sanggup sebab kat situ kerja mudah and tak penat. Agak relax. Macam mano ni?

Okay, tamat sudah sesi meluahkan perasaan Zylee! Takde orang nak dengar mu meroyan prebiu drama sedih keletihan mu. Haha.


Hai hari ni saya nak memperkenalkan waris waris daddy mummy saya. Kenalilah muka dan watak inosen mereka. Sila gelojoh bersama saya teman teman. Mari mari, lai lai laiii laiiiii.

Apa kiss kiss ni? Nak kiss gelak suka pula. Malu lah titeww Mama. Nanti titeww jadi tak sabar nak tawin. Cilap cilappp tak cabar  nak kawin. Heww heww pelempang mari sedebik kat kau kang Zylee. Haha.
Haii daddy saya nama Abd Rahman. Muda muda dulu geng terjun parit dia panggil Ray handsome.
Mummy kita nama Khairom. Geng naik buaian sesama dulu panggil Kay comel.


Dan waris dia yang tercomel ialahhhhhh

ˇ


Hai, saya Zylee Ray. Daddy cool saya nama dia Datuk Ray. Mummy cool saya nama dia Datin Kay. Bila combine nama bunyi nak macam Mary Kay. Kuikuii. Saya waris mereka yang ke 4 yang superb LEGEND tu. *tetiba 

Hari tu ramai tanya "Actually you ada berapa adik beradik my dear? Macam ramai je". Hari ni dengan penuh kegigihan, keazaman sambil makan kuaci, wa bersiap sedia berkorban untuk negara! Woiii minah kau lambat lagi pergi PLKN! Takde kena mengena ni. Ehh silap saya bersedia melondehkan segalanya tentang adik beradik saya. *kenapa macam lucah ni?


Take note, yang muda mudi sahaja warisnya. Jangan salah anggap tentang "cewek" tudung putih. Itu nenek I yayang. Nak ngorat ke? Haha.

Yang lelaki tunggal tu my Along, then kakak yang kedua, nenek I yang uptodate, Zylee comel, and kakak first. Yang depan secotet tu my adik satu satunya.

Mari kita mulakan serangan!


Ini the only hero kat rumah saya, Along or nama dia Shahril. Si gemukkkk. Haha ketinggian agak tinggi tapi gua kalau lompat main jengket jengket boleh sama tinggi. Ohh ladies, sila jangan gatal komen dekat bawah kata abang saya handsome, minta no telefon, nak isi borang lah. Kennot okay? Dia dah 28. Tunggu masa ajo jangg oii. Teringat pulak den time sekolah rendah getek kawan I semua nak ngorat kata brother I handsome. Ohh no no, I tak nak sister I sebaya. Haha.



This my first sis, Kay. Tengok name nak macam mummy kita. Jeless ah cenni! Haha tetiba emo. Ini cewek cengih. Faham tak cengih tu apo? Sila buka dictionary muka surat 4 roman. Okay, ingat tak I cerita yang pasal zaman kanak kanak tu? Inilah my sis yang tepek akak senior berlagak bagus tu. Sila tepuk tangan untuk beliau. "Apa peace peace? Gua lagi kuat daripada peace ni." *ini adalah selingan ayat kakak saya. Okay, dia beza setahun saja dengan Along saya. So kalau rasa yang pernah masuk majalah maskulin ke, pertandingan kacak bergaya pancaindera ke, tolonglah. Saya merayu ni. Sila ngorat dia sebab nanti saya dapat abang ipar kacak. Haha.


Ni my second sis, Shasya. Antara my sis yang sebontot dengan saya. Rapat macam ayam, close macam itik. Apahal masuk semua binatang ternakan ni? Ehem ehem apa tenung gambar dia lelama? Sila scroll ke atas. Tengok awek tudung biru tu lelama boleh. Haha. Okay, my Shasya ni dah 20. Ohh my dah tua dah tua. Yeayy I muda lagi. Haha tetiba. Mulut dia sama macam saya. Celupar and ikut suka nak cakap apa. Ada aku kisah? *ayat Dhanial Yahaya. Almaklum lah nama pun tidur memalam bantal peluk rebut sesama. So genetic code tah pape semua dah tersend antara kitorang. Haha.


Siapakah si kering ini? Haha okay ini my only and never ada lagi adik, Ana. Tapi tak tahu lah kot Mama Abah berangan nak lagi. Haha. Ini antara adik yang mengikut jejak langkah saya kerana mewarisi genetic kekeringan alias kurus kering daddy mummy time muda remaja yang suka naik buai laju laju tu. Huhu. Now saya mula perasan yang mulut dia pun sudah mula naughty naughty nak gedik tiru macam saya padahal baru nak UPSR. Hihihi. Ada yang kata muka saya dengan dia sama. Adakah ya? Ekceli itu normal. Kitorang kan keluar dari mesin fotostat yang sama. Beza cuma tahun aje. Saya keluar tengah belahan perut, dia keluar celah sinun. Haha beza kan?

Cukup lah sikit sikit. Jenuh saya nak cerita semua. Kang takde orang baca, gila sekejap pulak. Haha. Mesti ada yang cakap "Wah ramainya adik beradik!". Trulynya Mama Abah saya aktif! Saya harap saya pun macam tu bila dah kahwin nanti -__- Anyway saya ada promise kan kan? Ingat tak ingat tak? Saya janji nak letak gambar orang yang berjaya teka saya yang mana dalam entri INI.

Mari kita saksikan wajah wajah Ustazah Pilihan Musim Terkini. Huhu



Disebabkan saya tak tahu nak cari gambar korang berdua yang cantik menarik tu, maka saya print screen comment kalian? Hebat bukan? Ada tu nama korang berdua. Haha. Yeayyy, berjaya menepati janji!


By the way, thanks to new followers. 2 minggu tak online, banyak betul orang follow. Thanks okay. Saya appreciate sangat. Saya akan singgah blog kalian slow and one by one. Thanks again. Lots of love from me!

8 comments:

Nur Aischa said...

wahh rupanya azi ada ramai sibling ya, mmg tak tahu pun tau sbelum ni. haha print screen punjadilah azi, okay dah tu ;D

Zylee Rahman said...

@Nur Aischa
Aktif sangat. Haha -__-
Eh takpe, comel tu. Weheee.

laskar pelangi said...

santiknyeeeee dia:)

#singgah sini ..

Zylee Rahman said...

@laskar pelangi
Hoho takde lah >.<

fsheuzue said...

happy family lorh~~

P E T A K B U N G A said...

Jom joint 1st GA petakbunga...
Gambar adalah bebas.. (: Asalkan hak milik sendiri.. bukan google org lain punya.
nk hantar gmbr adik yg pandai bergaya pn boleh.. abag hensem yg bergaya pn boleh.. ayah smart bergaya pn boleh.. makcik vouge yg bergaya pn boleh.. janji bergaya..:)
petakbunga.blogspot.com

Manja said...

singgah sini

jom join mini giveaway by manja

31 hadiah untuk di menangi secara percuma. x percaya?
boleh pilih hadiah sendiri lagi.
x percaya? jom terjah

http://notamanjaku.blogspot.com/

Liza Razak said...

waaa...happy family la :)

Post a Comment

Hai my dear.
Drop your comment here okay?
Thank you!