Ketika Zaman Hingusan Masih Belum Kering

Assalamualaikum bloggers


Untuk mengelakkan penyakit gila meroyan rindu nak update blog menggegar diri, nah meh saya ubatkan diri sendiri dengan post ni. Hew hewww.

Segala cerebellum, cerebrum dalam kepala otak saya kini sedang mengganas. Mula melancarkan serangan hendap dekat saya gara gara terlalu asyik busy bekerja sampai lupa jaga diri. Seriously, nak update blog time free aje, kepala mula berdetap kencang. Errrrrrrrrrrr.

Hari tu tweet dekat Twitter minta pendapat nak update blog pasal apa. Kepala otak yang tengah jam sebab ikut jalan highway tak ikut KESAS ni tak dapat nak korek korek dalam ni nak update apa biar orang tak bosan usha blog ni kosong takde entri terbaru.

Huhu by the way, thank you Fy kasi pendapat suruh update pasal zaman masa kanak kanak. Check entri tak pernah pun cerita pasal diri time kecil. Terus bangun lepas tidur tadi gigih dengan muka penuh keeksaitedan nak cerita zaman dahulu kala. Hew heww.

Ceritanya pun nya bermulanya. Saya guna aku.

Sejak kecil, aku memang kuat emo. Sikit sikit kalau tak dapat something, mesti menangis sambil hentak kaki. Sebab tu sampai sekarang, orang cakap sikit je terus hentak kaki. Tak tahu tabiat bangang ni datang dari genetic Mama atau Abah -___-

Camera memang sejak azali terlalu obsesi sangat. Dulu camera dekat rumah aku paling canggih dari yang korang ada sekarang ni. Camera ketik ketik sebut 1,2,3 senyum dia bunyi "tenenetnet"! Lagi lagi pakai Kodak Fujifilm dengan ada negatif gambar. Bila dah cuci gambar, yang negatif tu aku sakai gigit gigit macam si rabbit makan carrot. Lepas tu hancus nak cuci lain tak boleh.

Ini antara gambar terbaik keluaran Kodak Fujifilm. Kau tetap dalam anganku, Fujifilm. Err. Ni macam gambar zaman batu aje. Haha langsir pun colour season, Mama tak up to date lagi dengan fashion langsir time ni -__-

Aku teringat Acap hingusan. Mamat yang buat aku pressure sampai nak diserang darah tinggi kalau dia datang dekat aku. 24/7 dia kejar aku. Kat sekolah, dia kejar. Kat rumah dia kejar. Budak tak tahu malu sambil hingus leleh leleh mengaku dekat ayah aku "Pakcik, Acap suka sangat dekat Azie!" Aku terasa seperti "Everyday I want shufffling at muka you." Haha TETIBA.

Seriously, aku rimas dengan dia. Semua geng aku time tu tahu. Kalau aku pergi sekolah, dia follow aku kat belakang. Aku pergi kantin nak makan, dia ikut. Duhhh aku rimas gila time tu! Tapi time darjah 2 dia move. And now sekarang aku rindu nak cari dia balik. Sebab dia antara kawan rapat aku eventhough dulu aku rasa kalau aku ada kuasa Pikachu aku nak je Pika Pika kat dia. Haha.

And masa kecik ni jugak lah, aku dibuli oleh kakak senior kat sekolah agama. Dia halau aku shuh shuhh tak kasi naik bas nak balik rumah. So aku dengan kawan aku Aminah, jalan kaki dari sekolah agama balik rumah sejauh 2 km. What the hell punya kakak. Time tu aku macam nerd sakai sakai baru darjah 1 ikut aje sambil nangis.

Dan dengan sepantas kilat, daddy and mummy cool melancarkan gerakan mencari aku gara gara tak sampai rumah even dah hampir pukul 7 malam. Selalunya kalau naik bas, sampai pukul 5.30. Abang aku terjumpa aku celah mana tah dengan Minah sebab kitorang tersesat jalan tak tahu guna shortcut. Balik teriak macam orang gampangan ngadu dekat Mama. Sob sobbb.

Keesokannya, kakak aku mula menaikkan urat saraf dia maki hamun kakak senior berlagak bagus tu. Tuu diaaaaaaaaaa. Kuwajak lagi kan? Ha nala kakak aku debik kau. Heyarghhh heyarghhhh padan muka! Sambil aku angkat kening tunjuk jari thumbs down kat dia time tu. Hahaha.

Halah, actually aku dah banyak lupa zaman kanak kanak aku. Ini apa yang terlintas dalam kepala otak aku. Maklum lah gerakan involuntari. Tak sedar apa yang aku taip. Haha tetiba.

Hai, jika anda pandai, sila teka saya yang mana. Kalau pandai, saya akan letak wajah anda dekat blog saya dalam post terbaru. Sila gelojoh dengan cepat komen dekat bawah. Haha.

10 comments:

Nur Aischa said...

hahaha gila sweet azi masa kecik, alolo <3 haa azi yg paaki baju skirt warna pink tu! hoyeah kita dpt teka! haha

Aremeera said...

meera rse yg pkai dress wrna pink 2 sbb dlm cter 2 sys zylee ckp sys ad sowg kakak an-2 ???

Zylee Rahman said...

@Nur Aischa
Malu ah cenggini. Hihi. Okay, sila tunggu wajah anda untuk dipampang di muka surat hadapan. Haha.

Zylee Rahman said...

@Aremeera
Yeayyyyy Meera pun pandai. Muah kanan kiri. Hikhik.

khalifah said...

ahah..zaman hngusan..kcik2 pun cmel..:)..awkk.jom join giveaway ni..http://apricotp.blogspot.com/2012/01/giveawayhadiah-untuk-pembaca-blog.html

Zylee Rahman said...

@khalifah
Hihi terima kasih :)

QUEENPINK said...

jemput join ga queenpink

http://roszaliza.blogspot.com/2012/01/queenpink-lucky-draw.html

cahaya azyla said...

tahniah!
http://pabilajejarikumulaberbicara.blogspot.com/2012/01/pemenang-fasa-2.html

Zylee Rahman said...

@QUEENPINK
Thank you ajak join queenpink

Zylee Rahman said...

@cahaya azyla
Thank you CA

Post a Comment

Hai my dear.
Drop your comment here okay?
Thank you!